top of page

PIJNLIJKE HIELEN BIJ SPORTENDE KINDEREN(Morbus Sever)

Kinderen tussen de leeftijd van 8 en 15 jaar kunnen last hebben van pijnlijke hielen tijdens het sporten of na het sporten.

Hoe komt dit?

Vaak zal het voetgewelf (de voetboog) bij deze kinderen doorgezakt zijn. De voet kantelt naar binnen met het gevolg dat het hielbeen ook naar binnen zal kantelen. Het hielbeen van kinderen bevat een groeischijf die het hielbeen in twee delen verdeeld. Bij kinderen tussen de leeftijd van 8 en 15 jaar is deze groeischijf actief en kwetsbaar. Wanneer de voet naar binnen kantelt zullen er trekkrachten ontstaan door de pezen op het hielbeen. Dit kan bij een actieve groeischijf zorgen voor wringing van de 2 delen van het hielbeen. Hierdoor zal pijn veroorzaakt worden.

Wat kan een podoloog hierbij doen?

Voor Morbus Sever maakt de podoloog een zool die voorzien is van zacht en dempend materiaal ter hoogte van de hiel. De podoloog zal hierbij een corrigerende zool maken die ervoor zal zorgen dat het hielbeen niet meer naar binnen kan kantelen. Hierdoor kunnen er geen trekkrachten meer aan het hielbeen komen zodat de pijn kan verdwijnen.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
bottom of page