top of page

Bewegingsanalyse

Een podoloog gaat klachten ter hoogte van de voet onderzoeken en behandelen.

​Zowel huid- en nagelaandoeningen als klachten die voortkomen uit het bewegingsstelsel.  Ook de hoger gelegen segmenten zoals knie-, heup en rugpijn kunnen een oorzaak hebben ter hoogte van de voet. Hierdoor kunnen bewegingen bij dagelijkse of sportactiviteiten beperkt worden.

Een podoloog zal eerst de oorzaak van de klachten trachten te achterhalen. Dit aan de hand van uitgebreid onderzoek. Vervolgens zal de oorzaak behandeld worden.

Klinisch onderzoek &

Biomechanisch Onderzoek

mooi.jpg

Hierbij wordt er gekeken naar de stand en de beweeglijkheid van de voet. Maar er wordt verder gekeken dan de voet. De aandacht gaat ook naar de stand van de rug, heup en knie. Dit gebeurt via metingen/podoscoop.

Loop- en ganganalyse

DSCN9541.JPG

Hierbij wordt er gekeken hoe de voet en de boven gelegen segmenten zich bewegen tijdens het lopen en stappen. Samen met het biomechanisch onderzoek kan de oorzaak van klachten ter hoogte van voet, knie, heup en rug achterhaald worden. Tijdens het stappen/lopen op de loopband worden de beelden via high-speed camera opgenomen. Nadien worden de beelden vertraagd samen met de patiënt geanalyseerd.

Podologische correctiezolen

DSCN9617.JPG

Door middel van zooltherapie kan de voetstand gecorrigeerd of ondersteund worden waardoor de oorzaak van de klacht aangepakt wordt. Door correcties kan de werking van bepaalde spieren veranderd worden. 

Schoenadvies

DSCN9602.JPG

Wat breng je allemaal mee?

  • Een korte short 

  • Schoenen die je buitenshuis en binnenshuis draagt

  • Sportschoenen​

  • Relevante medische beeldvorming(en)

bottom of page