Biomechanisch onderzoek

Een podoloog gaat klachten ter hoogte van de voet onderzoeken en behandelen.

​Zowel huid- en nagelaandoeningen als klachten die voortkomen uit het bewegingsstelsel.  Ook de hoger gelegen segmenten zoals knie-, heup en rugpijn kunnen een oorzaak hebben ter hoogte van de voet. Hierdoor kunnen bewegingen bij dagelijkse of sportactiviteiten beperkt worden.

Een podoloog zal eerst de oorzaak van de klachten trachten te achterhalen. Dit aan de hand van uitgebreid onderzoek. Vervolgens zal de oorzaak behandeld worden.

Klinisch onderzoek &

Biomechanisch Onderzoek

Hierbij wordt er gekeken naar de stand en de beweeglijkheid van de voet. Maar er wordt verder gekeken dan de voet. De aandacht gaat ook naar de stand van de rug, heup en knie. Dit gebeurt via metingen/podoscoop.

Loop- en ganganalyse

Hierbij wordt er gekeken hoe de voet en de boven gelegen segmenten zich bewegen tijdens het lopen en stappen. Samen met het biomechanisch onderzoek kan de oorzaak van klachten ter hoogte van voet, knie, heup en rug achterhaald worden. Tijdens het stappen/lopen op de loopband wordt er via high-speed camera de beelden opgenomen. Nadien worden de beelden vertraagd geanalyseerd.

Podologische correctiezolen

Door middel van zooltherapie kan de voetstand gecorrigeerd of ondersteund worden waardoor de oorzaak van de klacht aangepakt wordt.

Schoenadvies

Wat breng je allemaal mee?

  • Een korte short 

  • Schoenen die je buitenshuis en binnenshuis draagt

  • Sportschoenen​

  • Relevante medische beeldvorming(en)

SINT-GILLIS-WAAS

GROEPSPRAKTIJK PLUSPUNT

KASTEELSTRAAT 9-11

9170 

RUPELMONDE

GROEPSRPAKTIJK ZORGSAAM

GEERAARD DE CREMERSTRAAT 124

9150

PODOLOOG

RIZIV: 5-70445-12-701

BTW: BE0661.827.733

Tel: 0472 48 87 41

Mail: pieterspodologie@hotmail.com

© 2016 Naomi Pieters