top of page

Podologische correctiezolen

Aan de hand van de resultaten die voortkomen uit het biomechanisch onderzoek en loop- en ganganalyse zal er bepaald worden om functionele zooltherapie toe te passen.

Er zal een voetscan worden gemaakt door middel van een 3D- scanner. Elke zool zal op maat gemaakt worden naar de noden van de patiënt met individuele correcties en ontlastingen.

DSCN9547.JPG

Door foutieve stand van de voeten gaan spieren vaak verstoort worden in hun normale werking. Dit zal zich ook verder reflecteren naar knie, heup en rug.

DSCN9553.JPG

De podologische correctiezolen zullen de stand van de voeten aanpassen zodat de mechanica van het lichaam geoptimaliseerd kan worden. Hierdoor zullen spieren weer in balans komen.

Het is belangrijk jonge kinderen preventief te screenen op eventuele afwijkingen. Het vroegtijdig opstarten van zooltherapie vanaf de leeftijd van 6 jaar kan een gunstig effect hebben op de veranderingen van de voet. 

34445093_10214174371267533_1716538956075

Het lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen aan de zolen, hiervoor zal er steeds een garantieperiode van 6 maanden gerekend worden. Zo kunnen de zolen eventueel nog bijgestuurd worden waar nodig.

bottom of page